maandag 26 september 2011

onverwachts een ochtendje vrij


Gisteren waren we bij mijn zus op verjaardag. Ze heeft een klein boomgaardje achter de tuin met appels en peren. Nu blijkt dat Benthe de peren erg lekker vind.



Ook stond er een kist walnoten. Die bleken ook goed te smaken.
Ze ging er steeds 1 halen brak 'm met haar tanden open en haalde de noot eruit.
Deze at ze lekker op en de harde schaal liet ze netjes liggen.


Nu blijkt dat ze iets teveel walnoten gegeten heeft want haar maag kwam vanmorgen vroeg in opstand. Ze moest 2x overgeven. Toen ben ik (achteraf heel stom) dit gelijk op gaan ruimen. Dus ben niet gelijk met haar naar buiten gegaan. Dit resulteerde in een poep en plas in huis. Toen heb ik haar naar buiten gedaan (beetje laat) en heeft ze weer gepoept. Alles was er nu wel uit dacht ik maar een kleine 3 kwartier later ging ze voor de deur zitten. Nu was ik natuurlijk allert en ging de deur open en kon ze weer buiten haar behoefte doen. Dit was dus vanmorgen rond een uur of 5.

(de walnoten in een vorm zoals ik ze liever zie dan vanmorgen, haha)

Vanmorgen weer onze wandeling normale wandeling gedaan rond 7.00 uur. Dacht ik dat ze nu onderhand wel leeg was, nee dus......
Nu vond ik het vervelend om haar in de bench achter te laten met misschien het idee dat ze weer hoge nood krijgt. Dus heb ik mijn werk gebeld dat ik later kom want eind van de ochtend kan ik haar bij mijn moeder brengen. Nu ligt ze heerlijk in de bench te slapen of er niks aan de hand is. Wat een lelijke dingen zijn het toch in je huis hé? Maar je spullen blijven in ieder geval heel als je weg bent en het is goed voor de zindelijkheid. Dus dat nemen we maar op de koop toe.




Benthe heeft ook nog iets leuks in het vooruitzicht. Ze heeft haar eerste uitnodiging voor een feestje ontvangen...een puppyparty!!!
Dit is een informatieve ochtend bij de dierenarts.


Fijne week allemaal,

Groetjes Peggy

zaterdag 17 september 2011

wit weg, zwart er in


Zo heel langzaam aan gaan de witte accessoires plaats maken voor zwarte. Hier stond het Mariabeeld al maar samen met een wit emaille kan op een wit dienblad. Nu dus een aantal zwarte oude lijsten (sommige met een goud randje) waar dan mijn kommetjes met een subtiel goud detail weer leuk bijpassen en het mooie oude engeltje wat ook een beetje goud op het jurkje heeft.

Een paar witte kussens hebben al plaats gemaakt voor zwarte (nep) bont kussens. En zo gaan we voorzichtig naar een winterhuis toe. Zo meteen weer gezellig naar puppycursus! Fijn weekend allemaal, groetjes Peggy



woensdag 14 september 2011

Wat een mooie dag...


Wat was het gisteren ineens heerlijk geniet van het zonnetje! Ik ben lekker met Benthe naar het bos geweest. Ze heeft lekker lopen spelen met een andere hond.
Daar kan ik zo van genieten als ik haar bezig zie en heerlijk snuffelen.




Het is dan ook echt genieten van de natuur en de herfstkleuren die tevoorschijn komen. De tamme kastanjes liggen ook al overal maar zijn niet volgroeid. Dat is jammer want ik vind ze altijd wel lekker.





Benthe heeft ondertussen al 3 weken niks in huis gedaan! Goed hé? Ben trots op haar. Ze luistert ook heel goed maar ze heeft natuurlijk ook haar dwarse momentjes maar daar ben je pup voor. Ik hoop dat we vandaag weer van zo'n mooi dag mogen genieten! Groetjes Peggy

donderdag 8 september 2011

beetje rommelen


Het regent, het regent...........
En wat doe je dan, je gaat een beetje door je huis lopen en het een en ander veranderen. Dit is het resultaat.





En in de keuken ook een hoekje veranderd.




In deze pot had ik altijd de pollepels e.d. staan maar nu eens met een plant. Daar leent de pot zich ook uitstekend voor vind ik. Door al dat slechte weer vallen de hazelnoten ook met bosjes tegelijk dus daar moest ook even een foto van gemaakt worden. Benthe vind ze heerlijk. Eerst speelt ze er mee en dan breekt ze ze open met haar tanden en eet de noot op!


En tot slot nog even een foto van Benthe, wat wordt ze groot hé?
Groetjes Peggy