dinsdag 14 juni 2011

Puppy nieuws!


WE KRIJGEN EEN PUPPY!!
Enkele weken geleden hebben we de knoop doorgehakt en besloten dat we toch voor een puppy willen gaan. Bruno kwam uit het asiel en dat was ons zeer goed bevallen maar een keer het hele proces van puppy naar volwassen hond wilden we toch ook een keer meemaken. We hebben ons toen op de wachtlijst laten plaatsen bij een fokker en zijn daar ook geweest om kennis te maken. Ze willen de pups namelijk niet zo maar aan iedereen meegeven. De Heidewachtel is namelijk een jachthond en niet voor iedereen geschikt. Of met andere woorden.....niet iedereen weet wat het houden van een jachthond inhoud en kijkt alleen naar het uiterlijk. Waardoor de hond later te kort komt. Ons gesprek ging heel goed en nadat we de moeder ontmoet hadden waren we nog enthousiaster. Met hemelvaartweekend zouden de pups ongeveer geboren gaan worden. We moesten dus nog even wachten maar wat was het spannend. Zondag 5 juni werden we door de fokker gebeld. Er waren helaas maar 2 pups geboren en aangezien wij 6e op de lijst stonden zat er voor ons geen 1 bij. De teleurstelling was groot.

Van deze fokker kregen wij het adres van een andere fokker die ook een teefje had die elk moment kon bevallen. Ik gelijk gebeld en na ons telefoongesprek braken de vliezen van Anke (de moederhond) en is ze bevallen van 10 gezonden pups!
Qua hoeveelheid zat er 1 voor ons bij maar ook hier moesten we nog op gesprek.
Afgelopen zondag zijn we geweest en wat is dat toch geweldig om zo'n nest pups van nog net geen week oud te zien. We hebben een ontzettend leuk gesprek en middag gehad met Nanda en Piet van de kennel: Van de Heijsterhoeve.

Nu mogen we steeds gaan kijken en ongeveer na de 5e week mag iedereen een voorkeur opgeven. Er wordt dan ook wel gekeken of het hondje bij je past. We kijken hier natuurlijk ontzettend naar uit. We krijgen een teefje en haar naam wordt Benthe.
Ik had er in eerste instantie niet aan gedacht maar de opa van Anke heet Ben dus wordt onze Benthe eigenlijk ook vernoemd naar opa.

We krijgen haar begin augustus. Dat vind ik wel prettig want dan kan ik nog aan het idee wennen en haar alvast regelmatig bezoeken. Het verlies van Bruno is nog steeds erg groot en dat zal ook nooit helemaal verdwijnen (en dat moet ook niet natuurlijk) maar het gemis van een hond in huis en daar lekker mee bezig zijn is ook sterk aanwezig. Dus wij denken er klaar voor te zijn om Benthe een heerlijk thuis te geven!

Hieronder een paar foto's van zondagmiddag toen ze 6 dagen oud waren.

Groetjes Peggy

23 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend lief zeg! Niet om Bruno te vergeten maar wel een leeg plekje op te vullen. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super goed besluit !!! Natuurlijk Bruno vergeet je nooit .
  Maar zo'n pup vraagt weer de nodige aandacht en tijd van je en dan kunnen jullie al je hondenliefde weer kwijt .
  Heerlijk toch!
  Geniet van de bezoekjes en het mooie vooruitzicht .

  Ze zijn allemaal zo lief !

  groetjes Romkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aahhh wat schattig en wat ontzettend leuk voor jullie. bij ons zit het er niet meer in..ik werk nu zoveel dat een hondje gewoon niet meer kan. boy was het gewend maar een nieuw hondje kan je dat niet aandoen...ik mis boy ook nog elke dag en inderdaad vergeten doe je ze nooit..maar daarom kan je zeker nog wel heel veel van een nieuw leventje houden. hou ons op de hoogte...
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oohhh, wat lief!!!!! Ik ben heel erg blij voor jullie. Ben heel benieuwd welke het gaat worden, hou je ons op de hoogte middels foto's?

  Groetjes, Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. AAhhhh wat lief..knuffelen!!!! Geniet ze.

  Liefs,
  Rozmeen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooohhh hoe liefffff..
  Ja, ik begrijp heel goed dat je daar even over na moet denken maar naar mijn idee een fantastisch besluit.
  De gelukkige uit het nestje krijgt volgens mij een geweldig thuis bij jullie.
  Fijn dat de fokkers eerst willen zien bij wie de hondjes komen want dat gaat ook wel eens heel anders hé...maar bij jou Peggy zit dat helemaal goed hoor.
  Bofkont dat hondje(Benthe) mooi naam !!!

  Groetjes
  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooohhh.... hier moet ik niet te lang naaqr kijken. na het ovetrlijden van onze Leila vorig jaar september hebben wij besloten om niet weer een hond te nemen.
  Omdat onze kinderen nu het huis uit zijn, en wij veel onderweg zijn voor de zaak.
  Maar als ik deze schatjes zo zie....zucht!

  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk nieuws zeg !! superrrrr.....echt een puppy ben zoo jaloerssss.........sorry maar zeg het je eerlijk........leuk al die foto's !! kijk er nu al naar uit....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet hoe het v oelt en ik ben zooooo ontzettend blij voor jullie en gun het jullie van harte weer lekker een hond(je) in huis te hebben.
  Prachtig joh dat jullie de knoop hebben doorgehakt.
  Mooie foto's!!
  Lieve groet,
  Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je dat spul zo ziet, zou je ze toch allemaal mee naar huis willen nemen.
  Gefeliciteerd met de aanstaande gezinsuitbreiding. Hartstikke leuk voor jullie.
  Lieve groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lieffie's

  En wat leuk om naar uit te kijken zo'n schatje in huis
  Geniet nog even van de rust

  Lieve groetjes,
  Tamar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhh....wat ontzettend fijn voor jullie Peggy en wat een schatjes.
  Het is zo leuk om een hondje van pup af aan groot te brengen.
  Ik wens Benthe een lang en liefdevol hondenleven bij jullie.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh...wat spannend, dat wordt de dagen aftellen de komende tijd! Goed dat je deze beslissing genomen hebt, Bruno blijft hoe dan ook in je hart!

  Ik wens je een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat word een spannende tijd ,maar straks een puppy in huis zal heel gezellig zijn .En Bruno blijft in jullie hart Het gaat helemaal gezellig worden met de nieuwe dame .En je hebt nog even tijd om te wennen .We krijgen straks hopelijk veel foto's en verhalen over haar.
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat superleuk! Dat bekkie op de laatste foto..om te zoenen!
  Hoog knuffelgehalte hoor.
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldige beslissing, want Bruno vergeet je nooit maar hoe cliché ook het verdriet slijt wel beetje bij beetje en zo'n pup in huis is zooo gezellig. Ik ben zo blij dat wij een jaar geleden die knoop ook weer doorgehakt hebben, het is (zelfs met zijn puberbuitjes nu) weer genieten. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk weer een hond. Als je gewend bent aan een harig huisgenoot dan is het wel heel stil als hij er niet meer is. Leuk die foto's van de kleine dotjes.
  Fijne avond Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een dotjes zeg en wat supergoed dat je niet naar een broodfokker gaat,ben benieuwd straks,maar dat krijgen we vast te zien op blogs,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ach..wat een schatjes!! Wat fijn voor jullie...nu breekt er weer een fijne tijd voor je aan! Geniet er maar van...en Benthe boft maar met zo'n lief toekomstig baasje!
  Liefs, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een schatjes! Leuk hoor een pup in huis, wij hebben zelf onze hond ook als pup gekregen; even een drukke tijd in het begin, maar ook erg leuk om ze allerlei dingen aan te leren!

  Fijne avond,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een snoepies zèg! Ik wens jullie alvast een hele fijne tijd toe met jullie nieuwste aanwinst. Het lijkt nog ver weg, maar let maar op: de tijd vliegt voorbij...

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen