zondag 1 september 2013

Brocantemarkt in Lille

Gisteren voor het eerst met mijn zus naar de brocantemarkt in Lille geweest. Veel over gehoord en als brocanteliefhebster moet je daar dus een keer geweest zijn, dachten wij. Meteen bij de eerste kraam was het raak, 2 oude kroonluchters gekocht. Niet van die hele grote maar die kon ik ook niet gebruiken. We kregen er nog meer zin in. Maar ik dacht wel gelijk moet goed met mijn geld omgaan want kan natuurlijk alles maar 1 keer uitgeven.
Iets verderop nog een prachtig handspiegeltje gekocht.
Ook ben ik ontzettend blij met de twee bellenbanden die ik gekocht heb. Ik wilde er graag 1 en nam me daar voor er 1 te gaan verkopen. Maar wat vind ik dat moeilijk. De 1 heeft alle bellen nog en een mooi randje er langs wat prachtig staat bij het lijfje van een paspop. De ander mist 1 kleine bel maar heeft wel weer de grote bel! Ik heb ze maar zo weinig zo compleet en mooi gezien.
We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad met prachtig weer om langs de kramen te slenteren. Wel moet ik eerlijk zeggen dat het aanbod een beetje tegengevallen is. In veel gevallen waren de prijzen veel te hoog. Ook dacht ik te struikelen over de paspoppen en franse kandelaars. Maar dat hebben we niet gezien. 1 mooie paspop gezien en die was toevallig door iemand gekocht die bij ons in de bus zat. Ook was er een braderie. Daar was het echt ontzettend druk en ik had het idee dat die groter was dan de brocantemarkt. Vond het leuk voor een keer maar volgende keer toch naar een andere markt. Zou graag horen wat jullie ervaringen zijn met deze markt. Hieronder nog een paar sfeerimpressies. Groetjes Peggy

7 opmerkingen:

 1. Leuk om een keer mee te maken en fijn dat je zo goed geslaagd bent!
  Hoor inderdaad wel vaker dat Lille de laatste jaren tegenvalt.. Jammer.
  Nou ja, weet je dat ook weer! Die bellenbanden zijn prachtig zeg, kan me voorstellen dat het erg moeilijk is om te kiezen welke je weg "moet" doen..

  Fijne zondag!

  Groetjes,
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf ben ik er nog nooit geweest, het lijkt mij wel een hele leuke ervaring. Maar als de keus beperkt is en de prijzen hoog zijn, kan dat de pret uiteraard wel bederven. Er verschijnen de komende dagen misschien nog wel meer posten over Lille, dan horen we vanzelf over hun ervaringen.

  Maar je hebt gelukkig wel een paar mooie aankopen kunnen doen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello,

  Wat een prachtige spiegel!!
  Fijne zondag middag,

  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt mooie inkopen gedaan hoor, vooral de bellenbanden schitterend!

  Fijne zondag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat jammer voor je dat het tegenviel ,t is toch nog een eindje rijden
  Wij zijn 2jr geleden geweest ,twas toen bloedjeheet en mega druk ,veel mooie dingen gezien hoor ,prachtige stad ook ,mooie pandjes ,twas echt genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Peggy
  Mooie spullen, het spiegeltje had ik ook gezien.. ik zou de eerste bellenband houden, deze heeft zo'n mooi sierrandje dat heb ik nog nooit eerder gezien!
  Nog even over Lille, wij waren ook te laat op de verkeerde plek.. hoorde dat vrijdagavond al veel aan grote winkels was verkocht in denemarken.. en die hebben natuurlijk ook veel meer budget.. daarbij komt dat wij 's nachts al liepen, wij zagen alle nederlandse bussen om 9 uur aankomen en vanaf dat moment heb ik ook nog weinig gekocht.. Dus als je er weer heen wilt, gewoon eerder gaan ;)
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf die banden Peggy !!!!....zo stoer !!...liefs fijne week van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen