zondag 13 februari 2011

Bruno (deel 2)

Vrijdag aan het eind van de middag kreeg ik een telefoontje van de dierenarts. De gevreesde woorden kreeg ik te horen: kwaadaardig.
Mijn hart begon te bonken en tranen in mijn ogen en ik kon bijna geen woord uitbrengen. Het is gewoon niet te bevatten. Vorige week nog niks aan de hand en nu dit. We kunnen gaan beginnen met chemo maar we hebben ervoor gekozen om dat niet te doen.
Bruno is 11 en het is zeer waarschijnlijk dat er bijwerkingen zijn en dat willen we hem niet aandoen. Het is namelijk zo dat hij nu nergens last van heeft. Hij heeft geen pijn, hij eet en drinkt goed en hij gaat het liefst de hele dag wandelen. Dat maakt het ook zo onwerkelijk. De dierenarts zegt ook dat ze dit het beste vind en het kan nog een maand, half jaar of zelfs een jaar of langer duren voordat hij er last van krijgt. Daarom genieten we nu van elke dag dat hij bij ons is en wordt hij zo mogelijk nog meer geknuffeld. Maar het is o zo moeilijk!

Ik wil deze post met een wat vrolijkere toon eindigen en daarom nog een paar fotootjes van het kastje wat een beetje opnieuw gerestyled is. De engel en lampetkan met eucalyptus stond er al maar de schalen en kommen met witte druifjes zijn erbij gekomen. Wil wel wat vrolijkheid in huis nu.
Fijne zondag allemaal. Liefs Peggy

27 opmerkingen:

  1. HOI Peggy !!!!!!

    Aaacchhh jeee,.....
    Het is wat met onze hondjes meid,bahhh,Rakker heeft ook nog knobbeltjes in haar buik maar ja,..de schat heeft er ook geen last van en zolang deze niet explosief gaan groeien moeten we het ook maar even laten voor wat het is.
    Ze licht soms zo heerlijk te slapen in haar mand hier naast me en dan zit ik maar naar haar te staren en de tranen lopen me dan overal hoor,ik kan niet zonder het beestje....het is zo,n trouwe vriendin.
    Ik hou van alle dieren,echt ik ben er gek op en vind alle leed zo zielig maar hier kunnen wij niets aan doen Peggy de hondjes worden oud he,gelukkig maar.
    We houden elkaar op de hoogte GOED ???

    ik denk aan jou en Bruno.

    Veel liefs van mij.....
    Kunffff voor Bruno van Rakker,,, SMAK,Snuffel Snuffel...

    Dicky Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Snif...
    Ach wat een naar bericht joh!
    Kijk meteen naar onze Spot (jack russell)
    We zijn zo blij met haar!!
    Al was dat gisteren even niet zo toen we bij Saars'brocante in Hattem waren en zij een kip te pakken had(schaam!).
    g
    Gelukkig was mijn man er vlug bij en heeft haar tot de orde kunnen roepen.
    t'Ja het blijft een jachthondje he?
    Ik wil je veel sterkte wensen en geniet nog van Boris he zolang het nog kan.
    Lfs.Truus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach ,wat verdrietig !
    Goed dat je het welzijn van Bruno voor ogen houdt.
    Hopelijk duurt het nog tijden voor hij last krijgt........

    Dikke knuffel voor Bruno en ook voor jou natuurlijk.

    Lieve groetjes Romkje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Terwijl we net zelf 'n klein puppy in huis hebben lees ik dit trieste bericht van Bruno.
    Hoop echt van harte dat jullie nog een poosje van 'm mogen genieten....verwen 'm maar hoor!!!
    Veel sterkte !!!
    Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach Peggy, had zou gehoopt voor jullie dat het goedaardig zou zijn. Maar wel fijn dat Bruno zelf nog geen klachten voelt. Hopelijk kun je toch nog heel lang van hem genieten.
    Groetjes,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Peggy! wat gezellig dat je bij me langs kwam op mn blog! Kom gerust vaker;)!
    Lees nu bij je dat je slecht nieuws hebt gekregen over je hond....dat raakt me meteen. Wij hebben in de afgelopen 4 jaar 2 honden verloren....ziekte(en ouderdom) en ouderdom....we hebben ze zelf in laten slapen omdat het gewoon niet meer ging, maar ik begrijp dat jullie Bruno nog lekker zijn dagen doorkomt! Genieten van 'm hoor...de relatie mens en dier is zó bijzonder......dat weet je wel...maar daar kom je nog meer achter als ze er niet meer zijn:(.....dus voor nu...KROELEN!!!!

    Groetjes
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee het is niet waar !!! wat een vreselijk nieuws !!! zo ergggg...sterkte meis...ach kijk die lieverd nou liggen....en ja 11 jaar is al een hele leeftijd hoor...Iris van ons is dat ook.....pfff hou mijn hart vast......we hebben 4 jaar geleden onze Golden moeten lasten inslapen hij kon gewoon niet meer lopen...hij was pas 10 ! naar afscheid nemen...geniet maar heelijk van je lieve Bruno....liefs van mij..............❤ ❤ ❤ ❤ ❤......❤ ❤ ❤ ❤ ❤.......❤ ❤ ❤ ❤ ❤.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Snap precies hoe je je voelt, het is zo verdrietig. Wij hebben het ook meegemaakt en dat was heel verdrietig. Maar je wilt het beste doen en dat houd je voor ogen. Geniet samen van Bruno.
    Liefs Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. och wat erg dit zeg, jeetje kan me voorstellen dat je er kapot van bent. Vind het wel een goede beslissing om er verder niets aan te doen, want die chemo lijkt me ook een lijdensweg. Geniet maar extra van hem en knuffel hem maar zoveel mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ach die Bruno, kijk hem nou liggen met z'n verbandje. Ik kan mij heel goed voorstellen dat jullie hem de chemo niet aan willen doen, ik hoop dat hij nog een heerlijke lange tijd bij jullie mag blijven.
    Mooi hoor dat witte servies op je kast.
    Groetjes
    Dani

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Verdorie....je hoopt zo dat het "het" niet is... gelukkig heeft Bruno er geen benul van....vindt het echt vreselijk voor jullie....ik hoop dat hij ondanks deze slechte uitslag nog een hele tijd bij jullie mag zijn...
    Veel liefs Bianca xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ow vreselijk,ik heb er tranen van,ik ben dol op dieren en vind zulke berichten dan ook hart verscheurend,als ik dan de foto`s van Bruno erbij zie,wat een scheetje,dit is altijd naar,de dag dat het voorbij gaat,van mijn shetlander heb ik nog steeds last en dat was in 1995,ik wens je sterkte en geniet van je trouwe vriend,liefs Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. He vergeet ik nog te tikken dat ik je gestijlde hoekje geweldig vind,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. he wat verschriklijk nieuws ik weet niet zo goed wat ik moet tikken ik heb net 4 dagen gelden en schat van een poes moeten begrafen dus uit mijn dieps van mijn hart heel veel sterke toe groetjes rommy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Och wat naar...dit wil je natuurlijk niet horen, afschuwelijk! Laten we hopen dat Bruno nog een hele tijd voor het oog gezond blijft zodat jullie nog een lange periode intens van hem kunnnen genieten!

    Sterkte meid! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een droevig bericht!

    Sterkte,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. He wat naar nieuws.
    Ik zei je de vorige keer al dat wij ook dezelfde beslissing hebben genomen in september.
    Wij hadden ook zoiets van leila is 11 jaar, en had eigenlijk nergens last van.
    En ik ben heel blij dat wij toen hebben gezegd, geen gekke dingen met haar uit halen.
    maar haar lekker laten genieten van haar oude dag.

    Heel veel sterkte toegewenst, want ik weet hoe je je moet voelen.


    jantsje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ach lieverd neee toch..kom net van mn proefweekend en moest eerst kijken of er een mail of nieuwe blog van jou was..getver dit hadden we toch niet willen weten..Dat er nog steeds gewoon niets is voor zo K ziekte voor mens en dier..vind het zo erg voor je..je was toch niet alleen met het telefoontje was Alan er wel weer?

    Heel veel sterkte en geniet elke minuut nu het nog kan van Bruno..heel veel sterkte! En denk aan wat ik gezegd had van onze oude kat..is nog 5 jaar ouder geworden nadat ze kanker hadden ontdekt zonder medicijnen en pijn! Wie weet!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Och, wat naar nou. Dit is toch niet echt de uitslag die gehoopt is! Je hebt gelijk hoor, dat je niet voor de chemo kiest. Zo'n dier kan toch niet bevatten dat je zoiets zou doen voor zijn bestwil. Hoe zou je Bruno dat uit moeten leggen...?
    Heel veel sterkte en ik hoop dat het nog heel lang duurt voor hij er last van gaat krijgen.

    Je kastje is mooi geworden!

    Groetjes, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ach wat afschuwelijk zeg. ik kan me voorstellen dat je voor deze weg kiest. wel heel zielig hoor..ook voor jullie..sterkte ermee meis

    je fotos zijn prachtig..mooi sfeertje
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ach Peggy...wat een verdrietig bericht!!! Ik had zo voor je gehoopt op een andere uitslag...en kijk die lieverd daar nu zo liggen, net of hij het weet...zo sip koppie...Knuffel hem maar zo vaak je kan en geniet van elk moment...
    ( Troost je met het idee dat je hem de laatste jaren van zijn leven nog een mooi en goed leven bij jullie thuis hebt kunnen geven!!) en ik hoop dat er nog vele maanden bij mogen komen...
    Mooie foto's van je vrolijke hoekje heb je gemaakt, mooi al die wittinten...
    Liefs, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Peggy. Ik had je afgelopen post gelezen maar helaas nog even niet een reactie kunnen geven. Joh wat sneu zeg ! Heb er even geen woorden voor.Ik hoop dat Bruno nog zo lang mogelijk bij jullie kan blijven. Geniet van elke dag en geeft hem maar veeeeeeeel dikke knuffels. Veel sterkte ermee.
    Mooie hoekjes heb je weer gemaakt met mooie foto's. Fijne week. Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heel veel sterkte meid, geniet van de tijd samen...

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een vreselijk naar bericht,ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten,heel veel sterkte,meis.

    Dikke kus van ons en voor Bruno een lekkere knuffel xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  25. wat een naar bericht, heel veel sterke,

    groetjes lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik vind het heel erg voor Bruno en jullie...wens jullie veel sterkte!...

    BeantwoordenVerwijderen
  27. shit zeg...ik heb je posten over Bruno met kippenvel zitten lezen. Heb zelf 5 katten rondhuppelen en de eerste 'serie' al af moeten geven. Ik hoop dat het naar omstandigheden goed gaat met hem. Lekker van genieten
    Geef hem maar een aai van me

    BeantwoordenVerwijderen